Semestern i Mexiko börjar närmar sig sitt slut. Jag ska försöka summera de bästa minnena och upplevelserna genom olika snapshots jag tagit.
En kväll i Tulum cyklade vi runt till olika tacostånd längs vägen som sålde street tacos och prövade oss igenom 7 olika tacostånd. En riktig kul grej och billigt dessutom! En taco kosade ca 10 pesos, vilket är 5 kr
Till Julafton åt vi på Hemingway i Tulum, en tonfisk tartare till förrätt och en himelsk skaldjurs risotto till varmrätt.
På kvällen åt vi vår sista middag i Tulum på Casa Jaguar som var inne i jungeln, restaurangen var inredd helt magiskt. Dock kaosartat ned myggor som åt upp mig!
Vi åkte även ut till Isla de Mujeres, kvinnornas ö. Där badade vi i kristallklart vatten och trodde vi existerade i ett vykort
Jag har även spendar många stunder i diverse hängmattor. Måste ha en hängmatta i min framtida lägenhet!
Hela middagen bestod av 22 rätter inklusive ett kombinerat vinpaket. Alla rätterna var serverade av självaste stjärnkocken som vann the Iron Chef programmet, liknande program som Master Chef. Eftersom både jag och Maria är väldigt matintresserade var det en helt perfekt avslut på nya året och en otrolig upplevelse, framförallt matupplevelse. Kocken Jonatan berättade och förklarade varje maträtt, hur den var lagad och olika tekniker som används, och vi satt med öppna sinnen och omfamnade all smak som exploderade i munnen på oss! Mycket "mmm", "wow", "ååh", "guud va gott", kom ur oss.
Denna rätten var en av favoriterna. Det var bland annat en exklusiv tonfisk som kostar $300 med syrliga tillbehör till!
"Pecan nöten" var också en stor favorit, själva rätten var ingen nöt, utan serverades bland nötter. Jonatan serverade en choklad kula som såg ut som en pecan nöt och fyllt chokladen med foie gras (anklever) som var blandad med svart tryffel. Himelskt himelskt!
Det hela avslutades med denna efterräten av 3, choklad palatset. Choklad i olika texturer, glass med popcorn smak och salt caramel sås, choklad tryfflar i olika smaker, ja nu hör, allt var supermaxat.
Efter 4,5 timmars ätande, drickande och en otroligt lärorik och inspirerande stund med stjärnkocken lämnade vi köket och de 40 bemannade kökspersonal som jobbat åt oss medan vi åt. En riktig kul upplevelse då Jonatan förklarade personalsättningen i köket, vem som var hans högra hand, hans sous chef, och vems sous chefens högra hand var osv. En känsla som att stiga in i Hell's kitchen med Gordon Ramsay.
Absolut bästa nyåret hittils och en (mat)upplevelse jag är så tacksam för att få vara med om.
Idag åker vi vidare till Cancun, som är vårt sista stop, sen tillbaks till älskade New York.
Gott nytt 2015!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar